Irene Karlbom Häll blev Stockholmsmästare

Gastkramande spänning och härlig underhållning. Så kan man sammanfatta det femtonde Stockholmsmästerskapet i BerättarSlam som avgjordes på Stadsmuseet den 4 september.

Sju berättare ställde upp i tävlingen där Pelle Olsson agerade MC (Master of Ceremonies) med assistans av Anders Holmberg. Efter grundomgången gick de tre berättarna som fick de högsta poängen till final; Irene Karlbom Häll, Jörgen Bodner och Håkan Jäder.

Här inledde Håkan med en upplevelse under en tågresa där han blev tvungen att förfölja en kvinna och ropa ut en mycket pinsam replik innan han blev utkastad i Hallsberg. Publiken på 35 personer jublade och de fem domargrupperna gav  24,4 poäng. Men Irenes historia om hur Benazir Bhutto vann presidentvalet i Pakistan genom kvinnlig list, fick ännu mer uppskattning med 24,7 poäng.

Jörgen var nära att slå detta med en berättelse om sitt inhopp in som dirigent istället för en magsjuk Esa Pekka Salonen.  Med en enda tiondels poäng förlorade han till Irene, som därmed kunde koras till årets Stockholmsmästare.

Irene Karlbom
Irene Karlbom årets vinnare i Stockholms BerättaSlam
delt. i berättarslam-21
Deltagarna i årets BerättaSlam

BERÄTTARKVÄLLARNA ÄR IGÅNG!

Nystart på Stadsmuseet

Nu är vi igång igen efter pandemin. Även om vi bara var sju personer i Källarstugan var det härligt att få berätta och lyssna igen. Dessutom debuterade Ingela Ryhede på vår berättarscen.

De här historierna fick vi höra.

Anders Holmberg: Den beige volvon

Kerttu Jokela: Theodorakis-konsert 1970

Pelle Olsson: Blåbärspaj

Anders Holmberg: Den döva fåraherden

Kerttu Jokela: Bankrånet

Pelle Olsson: Storebror Bengan 

Ingela Ryhede: Promenad med min son

Anders Holmberg berättar om den döva fåraherden
Ingela Ryhede med berättelsen ”Promenad med min son”

Nyhetsbrev augusti 2021

Ett nytt nyhetsbrev har kommit. Fullmatat med spännande aktiviteter. På Stadsmuseet blir det Stockholmsmästerskapet i Berättarslam (4 sept.) och Berättarkvällar. Berättarkvällarna sker en gång i månaden (2/9, 30/9, 4/11 och 2/12)

Berättarstunder sker i Hägersten/Liljeholmen (Midsommargården alt. ute). Det bjuds också på en hel del annat berättande under hösten!

Varmt Välkomna!

Berättarslam Stockholm 2021!

Nu är det dags att utse 2021 års stockholmsmästare i berättande… I en lustfylld tävlingsform, där publiken agerar domare, ska ett gäng muntliga berättare göra upp om titeln Stockholms bästa berättare. För det måste de vinna publikens gunst och gillande. Så förbered er på kluriga, spännande och mustiga berättelser från våra tävlande berättare, hämtade direkt från verkligheten eller trakterna däromkring… 

MC för tävlingen är Pelle Olsson med assistans av Anders Holmberg.

Tävlingen går av stapeln lördagen den 4:e september på Stadsmuseet med start kl. 13.00. Arrangemanget anordnas av BNÖ (Berättarnätet Öst) i samarbete med Stockholms Stadsmuseum.

Entré: 50 :- 

Gratis entré för BNÖ´s medlemmar. OBS! Även som medlem behöver du boka din biljett på Stadsmuseet, men du bokar en gratis barnbiljett.

Biljettbokning hittar du här!

Välkomna!
Pelle och Anders

Nyhetsbrev juni 2021

Sommarens nyhetsbrev har kommit, hämta hem det:

Berättarstund 9 juni

 Berättarstund i Hägersten/Liljeholmen 

Vi ses i Teaterparken på Hägerstensåsen och träffas vid amfiteaterns scen innan vi väljer bänkar för kvällen. Teatern är en allmän plats som vi kommer att dela med andra besökare. Men den är stor och rymmer flera aktiviteter samtidig. Välkommen att berätta eller lyssna!

Tid: Onsdag 9 juni 18.00 – cirka 19.15

Plats: Teaterparken Kostnad: Ingen

Fika: Ingår, men ta med mugg

Anmäl dig senast: 8 juni till: Karin Hultenheim info@berattarnat-ost.se

Komma dit: Gå, cykla, ta bilen kanske…

T-bana: Telefonplan eller Hägerstensåsen

I samarbete med ABF Stockholm 

Berättarnas Torg – veckan efter midsommar!

Berättarnas Torg är efter pandemiuppehåll tillbaka på Mäster Olofsgården i Gamla Stan veckan efter midsommar! Vi ser fram emot att möta er igen, kära Torg-publik! Hela programmet finns på webben.

Vi kommer att begränsa antalet lyssnare till 50, sedan stänger vi porten. Detta för att kunna hålla ordentligt avstånd mellan alla.

För löpande information – gilla vår sida på Facebook.

BNÖ-nyhetsbrev för maj har nu kommit

Många får det i sin epost, annars se länk nedan.

Ljug mig en sanning!

Vi går vidare med uppsökande scenberättande och andra erbjudanden om ni är intresserade av att ta emot och i samverkan med oss arrangera berättarföreställningar i er verksamhet. Nedan finns en pdf-fil (byggdegårdserbj-2-1) där ni kan läsa om ”Skärgårdsberättande” som nu kallas ”Ljug mig en sanning” Av Jörgen Bodner m.fl. Föreställningen går att beställa, läs mer i bifogad fil.

I nästa nr av Bygdegården, bygdegårdarnas tidskrift, annonseras om detta.

KULTURNATT STOCKHOLM

”Kulturnatt Stockholm” har genomförts digitalt på nätet, se: https://kulturnattstockholm.se. Inslagen går att se till den 1 maj.

Där är det muntliga berättandet med både från Berättarnätet Öst och Fabula Storytelling. Berättarnätet med ”En kort historia” och Fabula med ”Spökbruden”

”En kort historia” når ni också via länken lite längre ner på sidan.

« Äldre inlägg