BerättarSlam är en lekfull tävling i muntligt berättande, där också publiken har en aktiv roll. Berättarnät Sverige arrangerar varje år en nationell tävling. Vi ordnar delfinalen i Stockholmsregionen – välkommen till en festlig kväll!

Ett BerättarSlam ger prov på de mest skilda stilar och personligheter. Man får lyssna till allt – från improvisation till tradition, från skrönor till legender och livshistorier. De tävlande har vardera 15 minuter att disponera, och det skall räcka till två omgångar i tävlingen. Domarna utses på plats i publiken, och poängsätter à la konståkning. Minsta tidsöverdrag ger minuspoäng. Berättaren behöver ha lika mycket humor och hjärta som talang och list.


Berättarslam 2019

Berättarslam 2019 ordnas på Birkagården, Karlbergsvägen 86b, Stockholm i samband med Stockholms Kulturnatt den 27 april. Läs mer här!

Välkommen!

Vinnare i Berättarslam Öst

Marina Granlund

Marina Granlund – 2016 års vinnare i BerättarSlam i Berättarnätet Öst

Regelverk

Utdrag ur reglerna:

”BerättarSlam är en lekfull tävling i muntligt berättande, där de flesta församlade – inte minst lyssnarna – deltar aktivt. Den består av två moment, dels en kvalificeringsomgång, dels en final.

Kvalificeringsomgången går till så här: efter lottning om turordningen berättar alla tävlande var sin berättelse, som poängbedöms av en 5-mannajury direkt efter framförandet. De tre som får högst poäng i kvalificeringsomgången går vidare till final.

I finalen berättar de tre finalisterna ytterligare var sin berättelse som poängsätts av juryn. Den sammanlagda tiden för de båda berättelserna får inte överskrida 15 minuter. Om så sker, görs poängavdrag.

När finalen är klar och poängsatt – med eventuella tidsavdrag – utses en segrare, en andrapristagare och en tredjepristagare. Segraren tackar genom att berätta ytterligare en berättelse utom tävlan. Den som vill tävla bör alltså ha med sig minst tre historier till ett BerättarSlam.”