Catarina Abelli

I begynnelsen var ordet

Och jag lärde mig som späd raskt att använda det. Det var bara en sak, när jag ljög syntes det på mig, jag avslöjades av nån anledning genom en ilsket ryckande näsvinge.

Den olägenheten har jag numera – med den mångåriga rutin jag tillägnat mig – lämnat bakom mig. Tillvaron är inte bara magisk, den är otrolig också, och det vi kallar verkligheten slår alltid dikten med hästlängder. Och det får mig att älska berättandet och berättelserna mer och mer ju djupare jag dyker ner i sagorna, myterna, sägnerna och legenderna, i skrönorna runorna och eddadikerna.

Alltihop har hänt, här eller nån annanstans, eller så uppstår det, just när jag uttalar orden. Orden far som forsar över tungan och världen blir till. Jag är utbildad bildkonstnär och scenograf, sjunger och spelar folkmusik, och använder ofta musik i mina föreställningar. Jag arbetar bl. a. som teaterpedagog och dockspelare/docktillverkare och kostymör.

Sedan början av 1990-talet har jag regelbundet sagostunder på biblioteken och Kulturskolan i Solna, jag har framträtt på Fabulafestivalen och Berättarnas Torg. Och jag har sen många år gjort olika föreställningar med musik, teater eller berättande på scener runt om i Sverige.

Jag kan nås på: catarina.abelli@telia.com eller på tel: 070/670 32 51 eller via post: Catarina Abelli, Johannesfredsvägen 52 A 3tr. 168 68 Bromma