helendfrim.jpg

Sagoberättare.De som anlitar mig vill för det mesta ha program för barngrupper, något som jag ägnat hela mitt yrkesliv åt. Under nästan 25 år var jag fast anställd berättare på Kulturhuset i Stockholm; nu driver jag egen verksamhet, och berättar vidare med nytänd gnista.

Mina program har utformats och utvecklats under åren på Kulturhuset. De har namn som Sagostund, Rim och Ramsor, Spökisar, Babyrim mm. Varje program anpassas efter sammanhanget, barnens åldrar och stämningsläget i gruppen.

Förutom på bibliotek och skolor har jag medverkat i många olika kulturevenemang, t ex Alla berättares dag och Världens längsta bokbord, samt berättat på sagobåtar på Stockholms vatten.

Jag berättar även gärna för vuxna – har t ex deltagit i både Ljungby och Fabula. Min repertoar då innehåller sägner, legender, Stockholmshistorier och en och annan skröna från Närke.

Utifrån min erfarenhet av eget berättande, samt studier i pedagogik, håller jag kurser i berättande för personal i skolor, förskolor och på bibliotek.
Kontaktuppgifter
Helén Dejke tfn: 08-643 07 41
Svartensgatan 12 mobil: 070-764 43 18
116 20 Stockholm e-post: helen@dejke.se