Berättare, skådespelare och regissör.


I tidiga teaterår undersökte och utvecklade jag tillsammans med Mikael Strandberg och Kenneth Bergström i Uppsala något vi kallade berättande clowneri. Vi startade projekt och frigrupp som hette Tältresarna och Teater Kanalj. Sedan har det varit en lång resa med frilansande och längre engagemang; det har varit både Dramaten och andra institutioner som Uppsala stadsteater och Riksteatern + många fria grupper.

Intresset för berättande har sig olika uttryck, halkade så småningom in på psykologi och realism, men sedan har intresset åter tagit sig yvigare former. Som med rytm och musik hos Stinnerbom och Västanå teater i Värmland. Arbetar nu också med talarträning som konsult på Kunskapsbolaget. Föreläser och håller workshops i sådana sammanhang.

Jag har börjat berätta på Café Agueli och under kastanjeträd i Gamla stan. Äntligen har det egna fabulerandet kommit igång. Exempelvis om när jag rymde från fängelset eller fann mig stå styckande en gris, allt i jakt på kärleken. Annat är valt material med egen ingång, som gamla vediska spökhistorier eller Kung Arthur och sir Gawains försök att finna ett svar på kvinnofrågan.
Och nu finner jag mig sittande som webredaktör och styrelsemedlem i Berättarnätet Öst.
Kontakta mig: 070-867 53 74. Se även egen hemsida
www.replikskiften.com.