Jörgen Bodner

 

Berättare, skådespelare och regissör.


I tidiga teaterår utvecklade jag tillsammans med likasinnade i Uppsala något vi kallade berättande clowneri. Vi startade projekt och frigrupp som hette Tältresarna och Teater Kanalj. Sedan har det varit en lång resa med frilansande och längre engagemang; det har varit både Dramaten och andra institutioner som Uppsala stadsteater, Länsteatern i Örebro, Riksteatern + många fria grupper.

Intresset för berättande har sig olika uttryck, med tiden psykologi och realism,  sedan har intresset återigen tagit sig yvigare former. Som med rytm och musik hos Västanå teater i Värmland. Arbetar nu också med talarträning som konsult. Föreläser och håller workshops. Även angående personligt bemötande i arbetslivet. www.jorgenoronak.com

Jag berättar på Kafé Klavér och under kastanjeträd i Gamla stan. Deltar med förtjusning i Berättarslam. Även det egna fabulerandet har kommit igång. Exempelvis om när jag rymde från fängelset eller fann mig stå styckande en gris, allt i jakt på kärleken. Annat är valt material med egen ingång, som gamla vediska spökhistorier eller Kung Arthur och sir Gawains försök att finna ett svar på kvinnofrågan. Till och från aktiv i styrelsen Berättarnätet Öst.
Kontakta mig: 070-867 53 74. Se hemsida www.replikskiften.com.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *