Storytellingretreat i midvintertid – SAGOSPRÅK ÄR HJÄRTESPRÅK

     Mitt i djupaste vintertid, då stjärnorna lyser klara från en mörkblå himmel kan man uppleva en tystnad, som en slags förväntan inför det som skall komma. Det är som om jorden håller andan på sin väg mot solen, innan allt igen rullar på mot vår och sommartid. Det är en bra tidpunkt att stanna upp och reflektera över livets vägar och även blicka fram mot det som skall komma, se ljuset som växer i mörkret.

    I år kommer vi att ha ett speciellt fokus på fred och försoning genom berättandets och lyssnandets välgörande kraft. Hur ser mitt liv ut? Kan jag förvandla det förflutna och befria framtiden genom mina berättelser? Hur ser min längtan ut? Vad skall det ske det kommande året? Vi tänder en brasa och gör enkla och inspirerande övningar med livsberättande, sagor och spontant berättande. Vi målar med ord, undersöker sagobildernas förunderliga värld och lyssnar till tystnaden i naturen, jordens och livets sång. Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs!
 
Tid & Plats: 3 januari – 5 januari 2011, start mån. kl. 10.00  Vårdinge by, Gnesta, Sverige.
Kursavgift: 2.000 kr + 500kr moms
Kost & Logi: Full ekologisk kost 600kr, enkelrum 550kr, dubbelrum 400kr
 
Regissör och Berättare Inger Lise Oelrich har arbetat med kreativitet och vuxenutveckling i 30 år inom teater, utbildningar, arbetslivet och vården. Hon är initiativtagare till Storytelling as a Healing Art 2005 och Storytelling as a Pathway to Peace 2007. Hon leder en nordisk utbildning i tillämpat berättande samt projekten BARNET – en hjärtesak och ALBA Fredsprojekt.
 
      Mer    info och ANMÄLAN SENAST 27 DECEMBER 2010 till:   STORYTELLING FOR LIFE,
        Inger Lise Oelrich,
Gullvivstigen 4, 15331 Järna, Sverige, tel:+46(0)8 551 50760