Pelle_visar_en_kraksked_1till_natet          mickelpritagare_MonikaWestin_IdaJunker_till_natet

Pelle Olsson berättar om en kräksked        Monika Westin och Ida junker. Glada Mickelpristagare.      Alla foton: Kerttu Jokela

 

Ljungby berättarfestival är avslutad efter fyra dagars berättarfest mellan den 17-21 juni. I fantastiska Småland blev det skrönor, myter och sägner om mat och allt mellan himmel och jord och det serverades av 50 berättare. Speciellt glädjande var att Ida Junker fick årets Mickelpris tillsammans med Monika Westin. De prisades för sitt arbete med ungt berättande. Vi sänder stora gratulationer till Ida och Monika. Som vanligt var det en festival med både internationella och nationella berättare. 

BNÖ hade flera berättare i elden. Pelle Olsson serverade ljug och sanning, skrönor om auktionsföremål blandat med matberättelser från bla New York. Pelle uppmärksammades för sitt berättande i DN den 27 juni. Kul! För undertecknad var det premiär både som berättare och publik. Jag hade äran att få berätta spökhistorier, nutida sägner och hålla i kurser om hur man kan jobba med berättande och jämställdhet. Min festivalavslutning skedde med två omgjorda folksagor för 140 barn och vuxna utomhus. Dessutom vann Östberättaren Sibon Kabir Kronobergs berättarslam. En fantastisk festival.

Johan Theodorsson

 

Johan_Theodorsson_5_och_resvaskan_till_natet               De_tre_basta_internet_upplosning

En berättare i restagen. Johan Theodorsson              Östberättaren Sibon Kabir vann Kronobergs berättarslam. Grattis.