Hallå alla berättarvänner!

Som nyvald ordförande i Berättarnätet Öst måste jag naturligtvis komma med en programförklaring. Den lyder så här:

Vad roligt det ska bli!

Året som ligger framför oss är fullt av aktiviteter i Stockholm, både i vår egen regi och andra berättararrangemang. Först och främst berättarklassikerna Café Aguéli-kvällarna (nästa gång 16 mars) och Berättarnas torg under14 sommarkvällar med start 28 juni. I bägge fallen är det åttonde årgången. Så gammal är ju föreningen också.

Sedan har vi inlett ett samarbete med Historiska museet. Vi kör tre föreställningar med Öst-berättare under våren (nästa gång 17 mars och 21 april). Vi hoppas på en fortsättning i höst. Den 25 april är det Berättarslam på Historiska.

Vi ordnar också Världsberättardagen den 20 mars kl. 12-16 med en lång rad historier i ABF-huset.

Dessutom har vi nu två interna berättargrupper som träffas regelbundet och utbyter historier och ger varandra positiv kritik.

En annan nyhet är WORD! Berättarfestival vid Hornstull 3-5 september. (OBS ändrat datum). Där ska vi också vara med på något vis. Kontakter har tagits med arrangörerna.

Fabula Storytelling har som vanligt mycket på gång. Första tisdagen i varje månad är det berättarprogram på Teater Giljotins café (nästa gång 2 mars) och Berättarkyrkan (Sabbatsberg, 14 mars). 15-17 oktober är det dags för Fabulafestivalen.

Jag vill också påminna om Liv i Sveriges berättarkaféer på Timmermansgården, sista tisdagen i varje månad (nästa gång 30 mars) som flera Östberättare besöker regelbundet. Berättarkaféer på finska finns det också som vår medlem Kerttu Jokela håller i. Plats: Sundbyberg (nästa gång 12 mars och 9 april).

Utanför huvudstaden finns det berättarfestivaler att besöka: Härnösand 26 -28 februari, Skellefteå 19 -25 april, Oslo 3- 6 juni och förstås Ljungby 11-14 juni.

Förresten är det Nordiskt berättarseminairum som vanligt i sommar. I år sker detta på Hemse på Gotland. Tid 25- 31 juili. Jag ska själv vara en av kursledarna.Mer info www.berattarnatet.se (Berättarnätet Sveriges hemsida)

Jag ser fram emot allt detta och att få samarbeta med Jörgen, Ulla, Sara, Eva och Gunilla i den nyvalda och omvalda styrelsen.

Stockholm, Östberga 24 februari 2010

Pelle Olsson

Ordförande Berättarnätet Öst