Hej!
Här kommer vårens nyhetsbrev från Berättarnätet Öst – med många spännande evenemang och rapporter från årets början. Den första berättarkvällen är den 16 april på Under Kastanjen och därefter deltar vi i Stockholms Kulturnatt den 21:a april med årets BERÄTTARSLAM och mycket mer!  Läs vidare och boka in kvällarna i din almanacka, så syns vi!
Glöm inte att berätta om oss – gilla oss på Facebook och Twitter (se länkar nedanför) och sprid vårt nyhetsbrev. 

Välkommen till en helkväll i det muntliga berättandets tecken

Kulturnatt Stockholm 21 april mellan 18 och 24

Berättarnätet Öst bjuder på helkväll – stanna eller kom bara förbi!

Innehåll: Folksagor. Berättarslam – en succe från tidigare kulturnätter. Öppen scen med plats för fler berättare! Kvällen avslutas med rysliga historier. Kafé och bar på plats.

  • 18-00 – 18.55 För barn och familjer: Sagostämmarna berättar folksagor från hela världen. Välkomna alla mellan 5 och 100 år!
  • 19.00 – ca 21.30 Berättarslam: Vassa berättare tävlar med sagor, livshistorier, skrönor, eller vad som helst. Publiken är domare.
  • 21.50 – 23.00 Öppen scen: Föranmälda berättare (se hemsida) tar plats. 
  • 23.00 – 24.00 Skräck i natten: Obehagliga lärdomar om spöken och gistna kroppsdelar. Sanning blandas med odödlig underhållning.

I lokalen finns en trappa till salongen. Om du inte kan gå i trappor, och vill att föreningen hjälper dig i trappan, kontakta vår projektledare Jörgen Bodner via mail  jorgen.bodner@comhem.se  

Vill du hjälpa till? 

Vi söker någon, helst några stycken som kan hjälpa till under Kulturnatten, att under begränsad tid passa dörrar, hålla koll på hur många som kommer in respektive ut, hjälpa till att informera om föreningen och dela ut information med mera. Hör gärna av er till Jörgen via mail  jorgen.bodner@comhem.se eller om ni har frågor till hans mobiltelefon 0708675374. 

Fjärde och näst sista berättarkvällen

Innan kulturnatten träffas vi och berättar på vårens näst sista berättarkväll 16 april. Vi vet inte vilka som kommer att berätta, men vi vet att berättelserna förändras med lyssnarna, till upplevelser vi inte ens anar. Kom med och skapa den magiska berättarstämningen tillsammans!

Vi har bara två berättarkvällar kvar innan sommaren, mellan 19.00 och 21.00.

  • Måndag 16/4
  • Onsdag 16/5

Du som är medlem går in gratis. Du som inte är medlem betalar 50 kr.

Tredje berättarkvällen blev makalös

Tjugofem personer kom till Under Kastanjen 13 mars, och kastades mellan de mest osannolika äventyr. Enligt Pelle Olsson – från tuggummiälskande prinsessor, till dansande munkar och toalettdykande damer, sedan upp till himmelriket, ner till fabriksgårdar och ännu djupare ner till gömda ädelstenar. Läs mer http://berattarnat-ost.se/2018-03-berattarkvall/ 

Karin Fabreus med Evas Tårar. Foto Olle Johansson

Andra berättarkvällen blev en fullträff

Andra berättarkvällen, 13 februari, hade vi 15-årsjubileumet för föreningen och berättarkvällarna. Pelle rapporterar att det var den bästa publiksiffran hittills på Under Kastanjen med 36 personer och överfullt på berättarlistan. Historierna var både smärtsamma och farliga, men slutade för det mesta lyckligt. Läs mer http://berattarnat-ost.se/jubile

Johan Theodorsson (Foto Olle Johansson)

ums-berattarkvallen-vilken-fulltraff/ 

 

Årets första berättarkväll fick en förträfflig start

Pelle Olsson rapporterar att den nya ostörda lokalen längst in under

Olle Johansson – ny kafévärd (Foto Jörgen Bodner)

källarvalven på Under Kastanjen var ett steg framåt för både lyssnarna och berättarna. 17 januari kunde tjugofem personer lyssna på de stora livsgåtorna, som så småningom övergick till mer jordnära fenomen som hissfobi, otrohet, svårighet att kissa, och borttappad nyckel. Läs mer http://berattarnat-ost.se/2018-01-berattarkvall/ 

           

Tack för Världsberättardagen!

Världsberättardagen 2018 i Tyresö. MARINA GRANLUND, BOSSE ALMÉN, ANDERS HOLMBERG, DAVID MELIN

 

I år firade föreningen världsberättardagen tillsammans med Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö.  Här är inledningen av Marina Granlunds rapport från kvällen:

”Tack för en fantastisk Världsberättardags kväll med Berättarnätet Öst i samarbete med Stockholms Pilgrims center i Tyresö. 7 berättelser fick vi lyssna till på temat Wise fool mm. Berättare var förutom jag själv, Bosse Almén, Anders Holmberg och nya Pilgrimsprästen David Melin med dockan Judas. Publiken var mycket nöjda och entusiastiska.

En riktigt fin Världsberättarkväll där alla fick diplom med mangoplantor som planteras i Dharampur i Gujarat i Indien via BNÖ och Tyresö U-lands och fredsförening.”

Läs fortsättningen på Marinas rapport på föreningens hemsida http://berattarnat-ost.se/2018-rapport-vbd/  

 

Årsmöte 2018

Från föreningens årsmöte

 

25 februari hade vi ett välbesökt möte på Mäster Olofsgården. Vi gick som vanligt igenom räkenskaperna, budgeten och verksamhetsberättelsen. Med verksamhetsplaneringen som underlag diskuterade vi vad vi vill göra framöver. Tack alla som kom och förde vår förenings diskussioner framåt! Läs mer i årsmötesprotokollet, och håll utkik på hemsidan då och då. 

Vi har en ny styrelse i Berättarnätet Öst, och tackar Olle Johansson, som avgick från styrelsen, för året som sekreterare. Han fortsätter sitt uppdrag som webbansvarig. Vi välkomnar ledamöterna Anders Holmberg och Tomas Carlsson, och Stefan Estby som ny sekreterare. 

Årsmöteshandlingarna, protokollet och hela styrelsen hittar du på föreningens hemsida http://berattarnat-ost.se/  

Sprid gärna nyhetsbreven!

Visst är det så att vi alla då och då berättar om BNÖ för någon som inte känner till att föreningen finns, och som inte känner till att man kan få föreningens nyhetsbrev, oavsett om man är medlem eller inte.

Du som känner till någon som skulle vilja läsa breven, tipsa hen att gå in på föreningens hemsida, klicka på rubriken ”Nyhetsbrev” och fylla i namn och mejladress: http://berattarnat-ost.se/  

Och sprid nyhetsbreven så mycket du kan! Mejla det här brevet vidare till vänner, bekanta, släktingar, grannar, arbetskamrater, arbetsplatser, skolor, företag, föreningar, offentliga – och privata organisationer, och ännu fler! 

Hör gärna av dig!

Är det något du vill diskutera med föreningens styrelse, en ny idé eller något du vill ändra på, tveka inte att gå in på hemsidan: http://berattarnat-ost.se/  och klicka på ”Kontakta oss”, där finns våra kontaktuppgifter.

Med hälsningar
Karin Hultenheim

 

Ordförande 

Hemsida http://berattarnat-ost.se/  

Här kan du även se de senaste rubrikerna från Berättarnätet Sveriges hemsida,  och välja vad du vill läsa.

Facebook https://www.facebook.com/berattarnatost/

Twitter https://twitter.com/berattarnatost