Berättaråret 2014 är slut och vi väntar med spänning på vad som kommer att hända 2015. Om vi tittar på vad som hände i BNÖ förra året var det många spännande saker.

  • Vi genomförde Berättarnas torg för 12:e året i rad med mycket publik.
  • Våra berättarkvällar på Kafé Klavér var välbesökta och BNÖs berättare trängdes för att få vara med och framföra en historia, inte minst den 20/2 då den 100:e berättarkvällen genomfördes.
  • Stockholmsberättandet på Stadsmuseet utökades med Medeltidsmuseet och har rullat på sedan 2011.
  • BNÖs berättare var representerade på festivaler i Sverige och internationellt: bla Ljungby, Skellefteå, Helsingfors.
  • BNÖ anordnade en fullsatt gränsöverskridande berättarkväll på Teater Pero som gav mersmak.
  •  Vår berättarkurs ”Novemberglöd” genomfördes för andra året och återigen ser vi flera nya berättare och medlemmar.

Det var naturligtvis mycket mer som hände, inte minst alla berättarföreställningar som våra medlemmar gör på scener runt om i Sverige. Och vad händer i år?

Kafé Klavér
Redan den 20/1 startar Kafé Klavér den första av nio berättarkvällar under året. Läs mer här: 

Stadsmuséet
Muséet stänger i två år men BNÖ fortsätter att berätta i muséets visningslägenheter. 12/2, 12/3 och 23/4 är datumen. Läs mer:

BNÖs årsmöte
15/2 är det årsmöte på Mäster Olofsgården kl 16:00-19:00 och alla är hjärtligt välkomna. Kallelse har utgått med vanlig post.

BNS årsmöte
Helgen 13-15/3 anordnar BNÖ tillsammans med Fabula, Berättarlabbet och Teater Pero BNS årsmöte. Det blir berättarkvällar, workshop och annat spännande. Det kommer info på hemsidan inom kort.

Världsberättardagen
19/3 firar BNÖ världsberättardagen på Livrustkammaren. Läs mer: Här kan du läsa allt om hur du anmäler dig och vilka tider som gäller.

Skellefteå berättarfestival
23-29/3 är det dags för Skellefteås berättarfestival. Några av BNÖs berättare finns självklart där: Marina Granlund, Mats Rehnman, Jörgen Bodner och Inger-Lise Oelrich. Läs mer:

Berättarslam
25/4 kommer vi att anordna Stockholmsmästerskapen i Berättarslam. Vi är stolta över att arrangemanget är en del av Kulturnatt Stockholm. Mer info kommer på hemsidan så småningom.

Ljungby berättarfestival
12-16/6 är det dags för Ljungby berättarfestival. Även här kommer några av BNÖs berättare att vara med bla Pelle Olsson, Johan Theodorsson och Harleen Kalkat. Läs mer:

Berättarnas torg
För 13:e året i rad anordnar BNÖ Berättarnas torg under kastanjen på Brända tomten i Gamla stan. I år håller vi på mellan 22-28/6. Läs om förra årets evenemang: Här

FEST 2015
Förra året arrangerade Sverige den europeiska berättarkonferensen FEST. I år är det Greklands tur och det sker 20-22/7 på ön Kea. Läs mer:

Ja, berättarvänner, detta var en snabb genomgång av något av det som händer 2015 när det gäller berättande i Stockholm och världen. Det finns ju mycket mer så håll utkik på hemsidan så du inte missar något. Ha det fint och så ses vi.

/ Johan Theodorsson, ordförande i BNÖ

073-203 81 59   johan@berattarnat-ost.se