Här kommer en Påskhälsning till medlemmar plusintresserade och lite information om vad som är att vänta under våren. Förutom att vi just haft en lyckad Världsberättardag som ni kanske vill höra mer om så kommer du att kunna läsa om hur du anmäler dig till Stockholmsmästerskapen i Berättarslam. Och vill du gå en berättarkurs så har du chansen i maj för då kommer Pelle och Johan från styrelsen att leda en 2-dagars berättarworkshop för endast BNÖ-medlemmar.

Världsberättardagen på Livrustkammaren.

Marianne2
Marianne Engström välkomnade

Elva berättare söndagen den 20 mars. Årets tema ”Starka kvinnor”. VBD firade 25årsjubileum i Livrustkammarens magiska hörsal. Ett fruktbart samarbete mellan BNÖ och Livrustkammaren. Elva berättare gav sina versioner. En stämningsfull eftermiddag, glad och lyssnande publik. Berättare på hugget. Härligt! Vi hade också fått en fin puff i radio, BNÖ fick stort utrymme i direktsändning på fredagseftermiddagen. Som vanligt sätter vi (läs Pelle) in 100:- per berättare till lämplig organisation, i år valde vi Kvinna till kvinna.

Och starka berättelser blev det, av sex kvinnor och fem män. Marianne Engström ifrån BNÖs styrelse svarade för ett utmärkt arrangemang och välkomnade både berättare och lyssnare. Deltog med berättelser gjorde (fr v främre raden:)  Irene Karlbom Häll, Kerstin Reinholdsson, Marianne Engström, Ronit Koerner, Verena Haller, Marina Granlund, (Bakre raden:) Bo Almén, Björn Söderbäck, Pelle Olsson, Johan Theodorsson, och Jörgen Bodner. Som alla synes på bilden här under vid efterdiplomering.

Samling2


Berättarkurs med Johan och Pelle

Johan på LivrustkammarenDSC_5679

Johan Theodorsson och Pelle Olsson, rutinerade scenberättare och vana kursledare, välkomnar alla BNÖ-medlemmar på en helgkurs i muntligt berättande.

Plats             ABF-huset, Sveavägen 41.
Tid                lördag-söndag 21-22 maj,  kl 9.00 -16.00
Pris               Endast 200 kr inklusive fika. Lunch på egen bekostnad.

Kursen är till för  både nya och gamla berättare. Den kommer att fungera som en ”master class” där deltagarna har med sig en historia som de vill utveckla. Kursen är bara öppen för medlemmar i Berättarnätet Öst.

Anmälan Kursavgiften sätts in på BNÖ:s plusgiro 11 08 32-3. Glöm ej namn och skriv att det gäller Berättarkurs med Johan och Pelle
Skicka ett mail till: pelle.olsson52@gmail.com

Läs mer: http://berattarnat-ost.se/berattarkurs-med-johan-och-pelle/

Anmäl dig till Berättarslam

JB Slam 2015b
Bilden: Jörgen Bodner från Stockholmsslammet Kulturnatten 2015 

Vill du vara med och tävla i årets Berättarslam? Då ska du anmäla dig till Pelle Olsson. pelle.olsson52@gmail.com eller 076-212 67 89.

Var? Kafé Klavér, Rutger Fuchsgatan 5, T-bana Skanstull
När? 16 april. 18.00-21.00

Berättarslam är en tävling där publiken är domare. Kom med och tävla, rösta på din favoritberättare eller sitt bara ned och lyssna på en kavalkad av underhållande muntliga berättelser. Tävlingen avgörs i år för elfte gången och segraren går till SM-finalen i höst i Kävlinge. Flerfaldige mästaren i berättarslam, Pelle Olsson, är MC och guidar publiken genom tävlingen.

Reglerna är enkla: Berättarslam avgörs i två omgångar. I grundomgången framför alla de tävlande berättarna en berättelse var. De tre som får högst poäng går vidare till finalomgången. Den sammanlagda tiden på historierna får inte överskrida 15 minuter. Publiken avgör vem som vinner genom ett raffinerat röstningssystem.

För övrigt kan vi ses den 7 april eller den 24 maj på Kafé  Klavér eller på Berättarnas Torg i Gamla Stan veckan efter midsommar. Vi försöker informera med fler nyhetsbrev eller varför inte besöka oss på hemsidan för att se vad som händer i vår berättarvärld.