2014-11-19

Torsdagen den 11 december kör vi det sista Kafé Klavér för hösten. Välkomna att lyssna, – eller om ni är mer på hugget, kom och berätta. (Det krävs då bara att du är medlem och att du är på plats i tillräckligt god tid för att anmäla din medverkan… 27 minuter innan brukar räcka.)

På Söndagen den 14:e kl 14:00 på Medeltidsmuseet blir det ett timslångt program baserat på de vidunderliga beskrivningarna av vårt land och vår värld sett från perspektiv tidigt 1500-tal. Det berättas om natur, klimat, religion, världsbild, djur, monster hälsokurer, skrönor och spekulationer.

År 1555 publicerades ”Historia om de nordiska folken” av Olaus Magnus. Berättarnätverket Öst presenterar korta avsnitt ur verket.

”Historia om de nordiska folken” är ett monumentalt verk där det senmedeltida Sverige och Norden beskrivs med en enorm berättarglädje. Etnologi och historia blandas med skrönor och folklore.

JJOlaus

Scenberättarna Johan Theodorsson och Jörgen Bodner från Berättarnätet Öst presenterar ett intensivt program med korta berättelser ur verket som var ”ägnadt att roa och underhålla, lämnande säkerligen i läsarens håg en stor förnöjelse”.

Ingen extra avgift för programmet, ordinarie entréavgift 100:- (om man inte har årskort stadsmuseet.)

Länk till Museet HÄR!