Det går undan, sommaren är snart över oss. Vi klipper in ny information om vår nära förestående helgkurs i muntligt berättande. Ett enastående tillfälle att ge sitt berättande en vitamininjektion!

”Berättarkursen på ABF-huset helgen den 21-22 maj ska vi genomföra.
Men, med andra kursledare än vi först planerat. Pelle Olsson åker till Kina och Johan Theodorsson har fått förhinder då en nära anhörig gått bort.

tn_Marina Abftn_Jörgen Abf (2)

Marina Granlund och Jörgen Bodner, båda ifrån BNÖs styrelse och, precis som Pelle och Johan, rutinerade scenberättare och vana kursledare, tar över.

Vi fyra har tillsammans genomfört två mycket lyckade kurstillfällen vi haft under två höstar på fartyget  af Chapman – Novemberglöd.
Se gärna dokumentation från dessa kurser här på hemsidan.

Marina och Jörgen kommer att följa de av Pelle och Johan uppdragna riktlinjerna:

”Kursen är till för  både nya och gamla berättare. Den kommer att fungera som en ”master class” där deltagarna har med sig en historia som de vill utveckla. Det kan vara en färdig berättelse på 5-10 minuter, eller bara en lös idé. Under kursen kommer vi kursledare att ge feedback på såväl framträdandet som berättarmanuset. Hur fångar vi publikens intresse? Hur avslutar vi historien? Vi kommer att jobba både i mindre grupper och alla tillsammans. Det kommer också att bli separata övningar för att få öka inspirationen och berättarlusten.

Kursen är bara öppen för medlemmar i Berättarnätet Öst, men det går naturligtvis att lösa medlemskap (225 kr)  i samband med anmälan.”

I dagsläget har vi 6 st anmälda till kursen. Vi välkomnar gärna ytterligare några deltagare så anmäl ditt eventuella intresse eller sprid gärna informationen om denna goda möjlighet att utveckla ditt berättande.
För information och kursanmälan, ring eller maila:

Jörgen     0708675374  jorgen.bodner@comhem.se
Marina    0709615665  marina.granlund@sagoringen.com

Kafé Klavér ses vi en gång till under våren, den 24 maj kl 19.00

Håll utkik efter mer information angående måndagen den 30 maj, också på Kafé Klavér:
Johan Theodorsson och Jörgen Bodner bedriver ett undervisningsblock för teaterelever på St Eriks gymnasium i muntligt berättande.
Vi planerar en berättarkväll för hugade ungdomar att få möta publik, vänner och föräldrar förstås, men också intresserade entusiaster från oss i BNÖ.

Sedan, när vi är väl inne i sommaren, som vanligt efter midsommar, återkommer förstås Berättarnas Torg! enligt följande:

Mikael Thomasson kommer.

Mikael Thomasson kommer.

Berättarnas torg 27 juni – 3 juli, Brända tomten, Gamla stan, kl 19.30

27 juni
Magiska möten  Johan Theodorsson, Sara Arámbula, Helén Dejke

28 juni
Då blev det spännande  Marianne Engström, Bosse Almén, Sara Arámbula

29 juni
Sanning och dårskap  Pelle Olsson, Marina Granlund, Henrik Hallgren

30 juni
Skenet bedrar  Bosse Almén, Kerstin Reinholdsson, Håkan Jäder

1 juli
Den mörka sidan av en solig dag  Johan Theodorsson, Mikael Thomasson, Harleen Kalkat

2 juli
Förskräckliga resor Pelle Olsson, Mikael Thomasson, KG Malm

3 juli
Det var som själva fan! KG Malm, Marianne Engström, Jörgen Bodner