Hej! Här händer det grejer!

Berättarkurs med Pelle och Johan
22-23 Oktober på ABF-huset. 8 redan anmälda, plats för fler!

 Kafé Klavér
Snart är det dags för Kafé Klavér igen. Den 6 Oktober kör vi. Alla välkomna. Höststarten den 13:e september var verkligen lovande. Härligt!

Vi har lite nytt att berätta angående just Klavér, ett av våra robustaste och ihärdigt mest nyskapande av berättartillfällen i Stockholm med omnejd. Vi kommer att bli varse hur det blir med Kaféet efter nyår, eftersom nuvarande restauratör bestämt sig för att kasta in handduken. Mest pga våldsamt höjd lokalhyra. Sorgligt, och vi undrar förstås vad som kan komma efter…

Spöklikt spännande är att vi planerar ett Klavér Speciale under mörkaste hösten. Tanken är att bjuda in en speciell gäst och som får resa betald, ett blygsamt arvode och möjlighet att berätta en eller fler läbbiga historier. Jörgen och Marianne i tillfälligt hoprafsad specialarbetsgrupp kommer att kontakta ytterligare berättare som har saftiga spökisar på repertoaren. Alla är välkomna att komma in med tips på berättare, i egenskap av sig själva eller att skvallra på andra, också med önskemål om att få era favoritberättelser framförda. För övrigt fortsätter Klavérkvällarna som vanligt. Vi återkommer snart med information om exakt när denna hemska kväll Speciale kommer äga rum, vem gasten, förlåt, gästen, är och vilka de övriga i startfältet också kommer att bli denna kväll.

Marianne2

Rabatt för BNÖ-medlemmar på Fabula Storytelling Festival

Den 7-8 Oktober sker – förutom allt spännande som Fabula har samlat ihop för att erbjuda alla oss hängivna, – några saker som är av extra intresse för BNÖ anhängare.

Eftersom föreningens ekonomi för närvarande är ok, har vi efter förfrågan och anmodan beslutat att subventionera varje BNÖ medlem som så önskar, med 300 kr, som medlemsförmån, då de löser ett festivalpass. (Som ju annars går loss på 700:-). Denna subvention utbetalas sedan snarast mot uppvisande av nämnda pass eller kvitto på erlagd summa för detsamma.

flyer fabulafestival-16

Vidare, under fredagen den 7 oktober, på eftermiddagen, kommer varje heltimme, med start vid lunch och sedan framåt under eftermiddagen, det ske berättande under ca en halvtimme nere i entréplanet ABF-huset. Johan och Jörgen har fått förfrågan att orda en berättarlista, dvs kontakta och tillfråga olika BNÖ- och BNS-medlemmar och eventuellt andra inbjudna att medverka under dessa tillfällen. Det är i skrivande stund inte helt klart exakt vilka, så håll ögon och öron öppna när ni besöker festivalen under fredagseftermiddagen!

Öppen scen på festivalen

Dessutom kommer BNÖ och undertecknad hålla i en Öppen scen under tidiga lördagskvällen den 8:e oktober. Start 17:30 till 19:00. Några tillresande BNS medlemmar har redan anmält önskan om att delta, men det kommer även finnas möjlighet för inspirerade att anmäla intresse för att framträda där precis på plats och i stund!

JB Slam 2015b

Kolla gärna BNÖs och BNS hemsidor samt Fabulas Festivalprogram och annat. Kolla också gärna upp deras Storydox-evenemang under hösten på Klara teatern.

Länkar: BNÖBNSFabulas Festivalprogram, Storydox. Berättarkursen.

Vi ses!  Jörgen Bodner, sekreterare i BNÖ.