Första styrelsemötet och första Kafé Klavér för året har avklarats till belåtenhet.  Det ser bra ut. Flera spännande saker att ta sig an och en lyckad berättarkväll på Klavér! Se hemsidan för Pelles Klavérrapport, eller, Klicka här.

Vad gäller styrelsemötet: Välkommen att ta del av våra styrelseprotokoll som publiceras på hemsidan under fliken Föreningen > föreningsprotokoll. Eller, Klicka här. Vad händer härnäst? Marianne Engström och Johan Theodorsson fortsätter berättande på Livrustkammaren. Glädjande för oss alla i samband med detta är att entréavgiften till detta (och många andra muséer) slopas den 1:e februari! Så dessa kvällar och även Världsberättardagen den 20:e mars sker då utan entréavgift. De berättar armeniska folksagor. Johan lörd. 30/1 och Marianne lörd. 6/2. Båda gångerna kl.15.00 Vid Ararats fot är arbetsnamn. Särskild avgift till evenemanget. Den 6/2 är dock entréavgiften till museet avskaffad. Marianne berättar på engelska på begäran från ambassaden. Det finns ett fåtal biljetter som man kan boka på museets hemsida.

Nästa Kafé Klavér kommer att äga rum den 16:e februari och en annan viktig begivenhet är BNÖs årsmöte som sker på Mäster Olofsgården, Svartmangatan 6, Gamla Stan, söndagen den 21:e februari mellan kl 16:00 och 19:00. Alla intresserade är välkomna, det brukar bli intressant och trevligt, vi har knytkalas efteråt. (Styrelsen känns för närvarande stabil och Valberedningen har lyckats värva nya kandidater så ingen behöver vara orolig för att ovilligt plötsligt bli föreslagen till styrelsearbete.)

Den 20 mars firar vi Världsberättardagen. Detta sker återigen på Livrustkammaren, som förra året. Anmälan för deltagande berättare sker till Marianne Engström. (kontakt tel:  073-0969186 e-post: marianne.engstrom2@gmail.com ) 10-12 berättare kan delta. Först till kvarn. Temat för i år är Starka kvinnor. Välkomna att göra denna begivenhet till en berättarfest!

Marianne VBD2015

 

Marianne Engström vid förra årets Världsberättardag på Livrustkammaren.

BNÖs regionala Berättarslam hölls förra året i samband med Stockholms kulturnatt vilket blev en stor succé. Det strömmade till publik och vi hade kunna fylla 2 stycken Kafé Klavér till!

Stockholmsslam2015
På bilden fr v. Marina Granlund, Jörgen Bodner, Jonas Persson, Johan Theodorsson (vinnaren), Kerstin Reinholdsson och Karin Hultenheim. Från förra årets slam på Kafé Klavér.

Tyvärr sammanfaller kulturnatten i år med Berättarnätet Sveriges årsmöte, vilket kommer att hållas i samband med Skellefteås Berättarfestival.

Flera av oss i styrelsen som brukar arrangera, driva och delta i slammen kommer att vara på plats i Skellefteå, så vi kör slammet strax innan, lördagen den 16 april på Kafé Klavér  kl: 18:00-21:00. Boka gärna in denna lördag, det brukar bli asroligt! (skulle jag skriva om jag var tillräckligt ung, men det är jag inte) det får bli: ”en riktigt givande afton”.

Kursplaner!
Vi får med jämna mellanrum förfrågningar om vi i styrelsen ska själva hålla eller arrangera kurser i berättande. Fyra av oss har under senare tid vid två tillfällen arrangerat veckoslutskurser på Skeppsholmen på självaste af Chapman. Se hemsidan om detta.  Klicka här.

Chapman

Nu är det en ny frisk idé under uppseglande. Karin Hultenheim kommer att driva en kurs inom abf, med 4 träffar nu i vår.  Detta för aktiva berättare som vill träffas och ge varandra feedback och kommentarer om vad som fungerar i deras respektive berättande. Läs mer om detta  på vår hemsida här.

Vi återkommer med information och rapporter om vad som skett och kommer att ske. Vi har all anledning att hoppas på en spännande vårsäsong! Tipsa oss gärna om berättarevenemang som ni vill flagga för, det kan komma in på hemsidan som inlägg och/eller i vårt kalendarium.