Hej alla medlemmar, nya som äldre, och även er som står som prenumeranter på BNÖs nyhetsbrev! Vi vill göra allt för att hålla er informerade om viktiga berättarhändelser under våren.

Först en inbjudan till ett evenemang senare i vår. Vill du vara med och tävla? Det finns få saker som är så utvecklande som detta  – för att koka ner en berättelse till största möjliga effektivitet och dråplighet…

BNÖ:s BERÄTTARSLAM deltar i Stockholms KULTURNATT
Lördagen den 25 April
Tävling i muntlig berättarkonst 18.00 – 23.00
Kafé Klavér – Rutger Fuchsgatan 5  T-bana Skanstull

IMG_0311a
Förra årets Slammare. Vinnaren Jonas Persson med bukett.

Berättarslam är en tävling där publiken är domare. Kom med och tävla, rösta på din favoritberättare eller sitt bara ned och lyssna på en kavalkad av underhållande muntliga berättelser. Tävlingen avgörs i år för tionde gången och segraren går till SM-finalen i höst. Flerfaldige mästaren i berättarslam, Pelle Olsson, är MC och guidar publiken genom tävlingen.

Reglerna är enkla: Berättarslam avgörs i två omgångar. I grundomgången framför alla de tävlande berättarna en berättelse var. De tre som får högst poäng går vidare till finalomgången. Den sammanlagda tiden på historierna får inte överskrida 15 minuter. Publiken avgör vem som vinner genom ett raffinerat röstningssystem.

Schema: 18.00-18.30: De tävlande förbereder sig
18.30-19.00: Förklaring av regler, val av domare.
19.00-19.40: Tävlingen startar. 4 berättare.
19.50-20.30: Grundomgången fortsätter. Andra hälften av startfältet.
20.45-21.15: Finalomgången. Prisutdelning.
21.45-22.45: Berättande i natten – öppen scen.
23.00: Kafé Klavér stänger.

Sedan backar vi lite i tiden och påminner om:

Barnrikehuset den 12/3. I samarbete med Stadsmuséet. Läs mer här!

 

Jan-Blake-Flyer-215x300

Berättarnätet Sverige har årsmöte. 13-15 Mars.

En av de riktig stora i internationell storytelling, Jan Blake, kommer på Stockholmsbesök och ger en helafton på Teater Pero i arrangemang av BNÖ med stöd av Stockholms kulturförvaltning. Missa inte!  Läs programmet här! 

Och senaste nytt här!

Världsberättardagen infaller fredagen den 20 Mars. Vi tyckte det var svårt att få till ett arrangemang denna dag och valde i stället att tjyvstarta på Livrustkammaren kvällen innan, alltså torsdagen den 19 Mars. Läs mer här!

VBDlogga

Veckan efter drar sedan Skellefteå-festivalen igång. Lite långt att resa, men där händer mycket spännande, ni kan informera er via nätet. Flera BNÖ-medlemmar medverkar. Läs mer här!

BF15_puff_220px

Vad som sker senare får vi återkomma till.

Varma vårhälsningar från styrelsen.