Kära medlemmar och andra berättarvänner!

Hösten är snart här, och massor av berättaraktiviteter väntar.

Redan nu kan du anmäla dig till BNÖ:s nya satsning Novemberglöd 16 -17 november.  En inspirationshelg för gamla och nya berättare. Vi håller till ombord på segelfartyget af Chapman vid Skeppsholmen. Fyra kursledare (Johan Theodorsson, Jörgen Bodner, Marina Granlund och Pelle Olsson) tar hand om varsin halvdag. Det blir praktiska övningar, öppen scen på kvällen och god mat i en unik miljö. Kostnad 1300 kr för medlemmar. Då ingår kurs, två luncher, en kvällsmåltid och fyra fikatillfällen.

Anmälan till pelle.olsson52@gmail.com  Max 30 deltagare. Först till kvarn gäller.

Novemberglod

Jörgen Bodner, Marina Granlund, Pelle Olsson och Johan Theodorsson leder en gemensam berättarutbildning för nybörjare och erfarna på af Chapman i november.

__________________________________________________

Innan dess drar vi förstås igång med berättarkvällarna på Kafé Klavér. Start 16 september kl 19. Här behöver vi en nytändning . Fler berättare önskas. Klavér är BNÖ:s bästa möjlighet att värva nya medlemmar och en perfekt scen att testa sina nya historier på. Ställ upp för föreningen och du blir rikligt belönad med en härlig publik! Läs mer.

__________________________________________________

På Stadsmuseet rullar det också på som vanligt. Det börjar den 3/10 då Marina Granlund och Johan Theodorsson bjuder in Ronit Koerner för att berätta på temat ”Marionetter i Stockholm”. Övriga datum i höst är 17/10 då temat ”Hinder i Stockholm”. Då kommer Pelle Olsson och Marita Castro. Den 31/10 blir ”Skräck i Stockholm” med Bosse Almén och Anna Agoston. Marina och Johan är som vanligt värdar och berättar varje gång. Läs mer.

__________________________________________________

På Timmermansgården fortsätter Liv i Sverige med sina alltid lika populära berättarkaféer. Här står den spontana livsberättelsen i fokus. Räkna med att du får sällskap med 50 personer varje gång. Säsongstart 27 augusti kl 18.30. Därefter 24 september. Läs mer.

__________________________________________________

Fabula storytelling bjuder som vanligt på ett rikt program med kurser och scenberättande. Höststart  i Stockholm sker 1 oktober på Teater Pero. Läs mer på deras hemsida http://storytelling.se/sv/

__________________________________________________

Vi vill också puffa för BNÖ-medlemmen Marika Nasiells berättarkurs Bli hjälte i ditt eget äventyr!, en workshop i berättande och uttryckande konst. Den 12-13 oktober mellan 10-16.30. Kostnad: 1400 kr, Plats: Rummet – för Uttryckande Konst, Tegelviksgatan 40, Södermalm. Läs mer.

Anmälan till Marika Nasiell, 070-2077142 eller marika@nasiell.net.

__________________________________________________

Välkomna till berättarhösten 2013!

Pelle Olsson

Ordförande i Berättarnätet Öst