Johan Theodorsson

Internationell scenberättare och dramapedagog

johan_larmar_grundJohan Theodorsson är scenberättare, skådespelare och dramapedagog och har arbetat i olika konstellationer i snart 20 år, senast i den kritikerosade musik- och berättarföreställningen Maria Johansdotter i samarbete med musikern Anders Peev.

Johan Theodorsson arbetar med en blandning av storytelling, skådespeleri och musik. Det konstnärliga syftet med genreblandningen är att uppnå ett kraftfullt dramatiskt berättande med målet att påverka publiken emotionellt. Han spelar berättarföreställningar i hela landet för vuxna, barn och ungdomar på berättarfestivaler och teaterscener i Sverige och internationellt, i skolor och förskolor, på berättarkvällar och museum.

I föreställningarna undersöker Johan aktuella frågor som transpersoners rättigheter, miljöfrågor eller individens val i extrema situationer. Normkritik och genus är genomgående teman i hans produktioner. Strävan efter frihet är ett gemensamt drag för huvudkaraktärerna i historierna.

Johan skriver alltid sina egna manus. Ibland handlar det om bearbetningar av folksagor, myter och sägner och han har en kärlek till den asiatiska sagovärlden i allmänhet och den japanska i synnerhet. Materialet kan komma från historiska källor, händelser i Johans liv eller från hans egen fantasi. Han kallar det själv för Muntliga noveller och de kan ha en längd mellan 5-55 minuter.

Han driver företaget Fantasiförmedlingen som förutom föreställningar erbjuder utbildningar i muntligt berättande. Han sitter med i styrelsen för både Berättarnätet Öst och Berättarnätet Sverige.

Johan Theodorsson berättarkonst stöds av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.

_______________________________________________________

Tfn: 073-203 81 59.
Mail: johan@berattarnat-ost.se
Se mer på mina hemsidor

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *