Jörgen Bodner

 

Berättare, skådespelare och regissör.


I tidiga teaterår utvecklade jag tillsammans med likasinnade i Uppsala något vi kallade berättande clowneri. Vi startade projekt och frigrupp som hette Tältresarna och Teater Kanalj. Sedan har det varit en lång resa med frilansande och längre engagemang; det har varit både Dramaten och andra institutioner som Uppsala stadsteater, Länsteatern i Örebro, Riksteatern + många fria grupper.

Intresset för berättande har sig olika uttryck, med tiden psykologi och realism,  sedan har intresset återigen tagit sig yvigare former. Som med rytm och musik hos Västanå teater i Värmland. Arbetar nu också med talarträning som konsult. Föreläser och håller workshops. Även angående personligt bemötande i arbetslivet. www.jorgenoronak.com

Jag berättar på Kafé Klavér och under kastanjeträd i Gamla stan. Deltar med förtjusning i Berättarslam. Även det egna fabulerandet har kommit igång. Exempelvis om när jag rymde från fängelset eller fann mig stå styckande en gris, allt i jakt på kärleken. Annat är valt material med egen ingång, som gamla vediska spökhistorier eller Kung Arthur och sir Gawains försök att finna ett svar på kvinnofrågan. Till och från aktiv i styrelsen Berättarnätet Öst.
Kontakta mig: 070-867 53 74. Se hemsida www.replikskiften.com.

 

One response to “Jörgen Bodner

 1. Conny Axaeus

  Hej !
  I senaste nr. av tidningen ”Skärgården” läser vi om ”Berättelser vid strandkanten”.
  Det låter mycket intressant.
  Där står att ni kommer till följande platser: Muskö, Arholma, Rådmansö, Nämndö samt Husarö.
  Har gått in på er hemsida för att se när ni kommer till Rådmansö.
  Kan dock endast se att ni den 3 Augusti Muskö samt den 4 Augusti på Arholma.
  Kommer ni till Rådmansö?
  Mvh /// Conny Axaeus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *