Den här kursen utforskar den egna berättarröstens möjligheter
i mötet med instrumentens olika klanguttryck.
Tillsammans kan röst och musik få sagan att ”lyfta”.

Rösten – Du får en övningspraxis där hela kroppen tas i bruk, för att hålla rösten alert och i form. Du får möjlighet att utforska sällan nyttjade nyanser i rösten. Vardagsröstens smala register utvidgas.
Musiken – Rytm, harmoni och melodi ger stöd till en berättelse att nå fram. Du kan prova på att spela trumma, klockspel, cittra, lergök och många fler instrument. Kanske du rentav hittar ett instrument som kan bli din trogna följeslagare i ditt berättande.
Sagan – Vi kommer att lära ut ett arbetssätt där sagans komposition tydliggörs, med landskapens skiftande kvaliteter, med själsstämningar av glädje, uppbrott och förvandlingar. Utmaningen för berättaren är att få rösten och musiken att förmedla dessa olika element och kvaliteter. Då möter rösten musiken i sagans rum!
Kursledare
Hélène Bohman-Blomqvist är sångerska och musiker. Hon arbetar inom lärar- och omsorgsutbildning och inspireras av årstidernas gradvisa övergångar. Älskar grodor.
– Sigrid Ogland arbetar med röstundervisning, berättande på Vidarkliniken, berättarteater projekt med vuxna som har särskilda behov, mm. Gillar överraskningar.
Sedan 2004 har Hélène och Sigrid skapat musikaliska berättarföreställningar på temat vatten.
Plats Rudolf Steinerseminariet i Ytterjärna
Tid Fredag 22 oktober kl.17.00 till lördag 23 okt 17.00
Kursavgift 1300:- inklusive fika
Anmälan senast 18 /10 till Hélène Blomqvist  e-post helene-blomqvist@telia.com
Mobil 070-669 88 08 info: www.nordiskalba.org www.helenebohman-blomqvist.com