Stockholms regionala mästerskap i BerättarSlam blev som vanligt en spännande uppgörelse. Och samtidigt en underhållande föreställning för publiken. Tävlingen skedde i Sevenbomsalen i Stadsmuseet med Anders Holmberg som MC, Master of Ceremonies. Göran Hemberg var kalibreringsberättare. Det var för övrigt han som introducerade tävlingsformen i Sverige 2005.

Sex berättare från BNÖ ställde upp; Tore Haglund, Kerstin Reinholdsson, Monica Zak, Titti Wästberg, Jörgen Bodner och Solvej Carlsson. Högst poäng i grundomgången fick Titti med en originell historia om osaliga andar som irrade omkring efter döden i sjukhusets ventilationssystem. Därnäst kom Solvej med en saga om en köpman och en papegoja, tätt följt av Jörgen med sin skapelseberättelse om Jammi och Jama.

Dessa tre gick till finalomgången där Titti återigen hade högst poäng, den här gången med en alternativ förklaring till Gustav II Adolfs hjältedöd på slagfältet i Lützen 1632. Jörgen kom tvåa med en episod som hände alldeles nyss, påstod han, om en duva och djävulen. Sovej kom trea med berättelsen om tigerns morrhår.

Vi gratulerar Titti till titeln Stockholmsmästare i BerättarSlam!
I höst är det hon som representerar vår förening i de svenska mästerskapen som avgörs den 5 oktober i samma lokal.

Text och foto Pelle Olsson