Vid tre tillfällen i vår kommer BNÖs berättare att berätta i Stadsmuseets museilägenheter varav två redan gått av stapeln. 12 februari var första tillfället i Stuckatörens våning på David Bagares gata, en maffig sekelskiftesvåning. 12 mars var det dags igen fast då i 2-rummaren på Stickelbärsvägen, ett sk Barnrikehus.

23 april är det dags igen, denna gång på i Svartbrödraklostret. Läs mer om det här men nedan kan du läsa vad som hände i de andra lägenheterna.

Berättarkväll i Stuckatörens paradvåning
Jag  och Helen Dejke berättade och fick ett varmt och trevligt omhändertagande av Demetrios från Stockholms Stadsmuseum som till vår stora glädje dessutom nu hade möjlighet att vara med och lyssna. Han tyckte mycket om programmet, och tog också några bilder för dokumentation, även om ljuset inte var det bästa.

Två

EttVi bjöd på historier om Stockholms skönsjungande mästerstuckatör Axel Notini, om hans liv och verk i paradvåningen i city. Det blev för oss och publiken, efter vad de låtit oss förstå, en fantastisk och fullsatt berättarkväll. Tex så tyckte en romanförfattare från Enköping mycket om hur vi levandegjorde tidsandan och människorna med dess liv och komplexitet. Jag har mött fler som velat komma men som inte fick biljetter eftersom det var fullbokat.

Marina Granlund

Berättarkväll i Barnrikehuset
Johan Theodorsson och Harleen Kalkat framförde berättelser om 30- talets befolkningskris, början på ett bättre liv för barnrika familjer, nya funktionalistiska byggstilar och om tidsandan. 12 stycken kom dit men fler hade knappast rymts i den lilla lägenhet på två rum och kök.IMG_2303

IMG_2294

Alla var mycket nöjda med programmet och stannade kvar och småpratade med oss över en prickig korvmacka och ett glas mjölk vi bjöd på enligt tidens matmode.

Harleen Kalkat