Tack för berättaråret 2011– välkomna till berättaråret 2012! Det har varit ett aktivt år för föreningen. 2012 kommer att bli ännu bättre.

Foto: Scott M Liddell • www.scottliddell.net

Vår nya berättarscen på Kafé Klavér har fungerat precis som vi tänkte oss. I genomsnitt haft vi varit 41 berättare och publik per kväll, vilket är mer än under något år på Café Aguéli. Självklart fortsätter vi nästa år och då hoppas vi på att få höra NYA berättare. Kanske kommer just du som läser det här  att göra din berättardebut? Vi behöver nya röster och nya infallsvinklar på tillvaron. Alla medlemmar är välkomna som berättare.

Till Historiska museet har det inte varit lika lätt att locka åhörare, även om vi hade en kanonbra avslutning  den 7 december då lokalen, den lilla scenen Yggdrasil, blev mer än fullsatt.

Nästa år kommer vi bara att arrangera Berättarslam på Historiska, den 28 april, men inga andra program som det ser ut nu. Även där behöver vi nya berättare som vill tävla.

Vårt nystartade samarbete med Stockholms stadsmuseum har varit  uppskattat av både museet och berättarna. De tre programmen med olika teman och genomtänkta program under hösten har samlat 30 -40 åhörare och vi fortsätter under 2012.

Världsberättardagen 20 mars 2012 med tema Träd arrangerar vi också på Stadsmuseet.

Utomhusscenen Berättarnas torg årgång 2011 var den nionde i ordningen. Publikgenomsnitt var 90 personer! Till sommaren  kör vi för tionde året. Start 25 juni, avslutning 8 juli.

Andra evenemang i Stockholm under 2012 är förstås Fabula berättarfestival  14-16 september som  kommer att ske vid Hornstull. Mer info på  www.storytelling.se

Berättarkaféerna på Timmermansgården fortsätter  – för 28:e året –  som regel sista tisdagen i varje månad. Se www.livisverige.org

BNÖ kommer förresten att medverka med ett eget program 18 juni på Ljungby berättarfestival  www.ljungbyberattarfestival.se  15 -19 juni. Alla medlemmar på plats får delta. Mer info senare.

Till sist: BNÖ:s årsmöte 2012  är 19 februari  kl. 16 på Svartmangatan 6. Kallelse är på väg. Det blir som vanligt knytkalas och trivsam samvaro.

Gud Jul och goda berättelser önskar
Pelle Olsson, Ordförande BNÖ