publik_Anders Foto: Kerttu Jokela

Anders Sandkvist trollbinder publiken


Tack för i år!

Berättarnas torg är avslutat för nionde gången, som vanligt med 14 berättarkvällar under kastanjen. Sommarens upplaga blev mycket lyckad, tycker vi. Kanske den bästa hittills sedan starten. Alla berättare var i kanonform och presterade härliga historier; ibland humoristiska, ibland tragiska, ibland rena ljuget men alltid med hjärta och eftertanke. Påfallande var också att rösterna gick fram bättre än tidigare, vilket både berodde på berättarna och på en tätare möblering kring scenen. De nya lätthanterliga stolarna, som för övrigt heter Konrad, hjälpte säkert till. Sammanlagt hade vi 110 sittplatser.

Det nyöppnade Café Brända Tomten, med en liten uteservering på torget krockade inte med vårt evenemang. Tvärtom var deras personal positivt inställda till oss kunde erbjuda kaffe och fikabröd till publiken.

Vi är också glada över samarbetet, inte bara med ABF Stockholm, Stockholms kulturförvaltning, Mäster Olofsgården och dess supporterklubb, utan också med SMHI i Norrköping som levererade värme och sol nästan alla kvällar.

Efter föreställningarna hörde vi ofta berömmande ord från våra stamkunder över det omväxlande programmet.

Inget av ovanstående är tomt prat utan kan beläggas med kalla fakta. Publiksumman blev 1263, vilket ger 90 åhörare per kväll. Det är det näst bästa resultatet sedan rekordåret 2009.

Tack alla som berättade och lyssnade!

Arbetsgruppen för Berättarnas torg

Pelle Olsson, Kerttu Jokela, Marianne Engström, Bosse Almén