FEST 2015 – rapport
av Johan Theodorsson

Vad? – Årets FEST-konferens
Var? – Ön Kea i Grekland
När? – 19-22 juli 2015

IMG_5430Jag hade turen att få medverka på årets konferens i Grekland i egenskap av ordförande i BNS och vill börja med ett minne från berättarfestivalen som var i direkt anslutning till FEST.  Både jag och Marina Granlund fick äran att uppträda med varsin folksaga. Det var fantastiskt att se alla berättare som jag hade lärt känna under konferensen men det var en sak efter mitt eget uppträdande som påverkade mig mest. En deltagare från Berlin kom fram efteråt och sa: ”Vi har pratat och haft jättekul vid flera tillfällen under konferensen men jag måste säga att jag inte riktigt lärde känna dig innan jag hörde dig berätta.” Va? Jag hade ju berättat en folksaga om en prinsessa, långt ifrån mig själv. Hur kunde detta säga mer om mig än alla samtal vi haft under såväl kvällar som nätter och dagar? Vad är det som är relationsskapande när man lyssnar på någon som berättar sin historia?

Kanske säger anekdoten lite om berättandets kraft och därmed också om FEST-konferensens styrka. Det handlar om nätverkande, att skapa relationer och berättande.

Klicka på länkarna för att läsa mer

Vad hände?
Tre tankar från konferensen
Tre höjdpunkter
Bilder