Johan Theodorsson, BNÖ:s webmaster, vann årets regionala Berättarslam för Stockholm inför cirka 35 åhörare den 28 april. Tävlingen arrangerades för sjunde gången, i år på Historiska museet med Jörgen Bodner som MC och Catarina Abelli som bisittare. Konkurrensen var hård och historierna höll över lag hög kvalité.

 

 

Åtta berättare stod på startlinjen varav två var helt nya i föreningen: Julia Jönsson och Kerstin Reinholdsson. Övriga var Marina Granlund, Eva Graus, Marita Castro, Kerttu Jokela, John Edward samt Johan Theodorsson som fick den högsta poängen i grundomgången.

Alla de tävlande med MC:n Jörgen Bodner i förgrunden.

 

I finalen ställdes han mot Eva Graus och Kerstin Reinholdsson. Det var Kerstin som inledde slutomgången med en fabel om hur korpen fick sina svarta vingar, vilket gav 22,7 i domarpoäng och en tredjeplats. En lovande debut i berättarslam. Johan fick emellertid 25,7 för sin hisnande historia om luftseglaren Victor Rolla vars tragiska sista färd tog andan ur både domare och publik. Eva Graus avslutade också starkt. Hon fick 23,4 poäng och blev tvåa med sin sedelärande historia om hur svårt det är för en kvinna att hitta den perfekte mannen.

De tre finalisterna

Text och foto: Pelle Olsson