IMG_0311a

På bilden de tävlande, från vänster till höger: Marina Granlund, Jörgen Bodner, Jonas Persson, Johan Theodorsson, Kerstin Reinholdsson och Karin Hultenheim.

Stämningen i teaterlokalen på Kafé Klavér var förtätad när den nionde upplagan av Stockholms regionala BerättarSlam avgjordes den 25 april. Pelle Olsson höll ordning på både publik och tävlande i egenskap av MC med Sara Eriksson som assisterande MC.
Marianne Engström började med en kalibreringsberättelse så att de fem domarna i publiken skulle få öva in sin poängbedömning. Sen började allvaret. En efter en steg de sex tävlande in på scenen och berättade på toppen av sin förmåga. Sex starka, välrepeterade historier.
Högsta poängen fick Jörgen för en skildring av en rasande kvinna i Paris på 70-talet. Därnäst Johan med Rödluvan och schlagervargen. Även Jonas gick till final tack vare sina barndomsupplevelser som kollektivhusunge.

IMG_0308a
På bilden finalisterna: Jörgen, Jonas och Johan.

I finalen fick Johan börja. Berättelsen handlade om hans tvillingbror som misstänktes vara ett troll.Poäng 21,4.
Jörgen berättade om sina äventyr som ”tomhylsa” på Åby kriminalvårdsanstalt och belönades med 22,8 poäng.
Jonas, som i likhet med Johan är uppvuxen i Varberg, avslutade tävlingen. Det handlade om familjens vedermödor på varuhuset Ullared. Publiken gapskrattade och domarna gav hela 24,3 poäng.

Årets stockholmsmästare i Berättarslam heter alltså Jonas Persson. Det var humorn, publikkontakten och den avspända berättarstilen som avgjorde i den hårda konkurrensen.

Grattis Jonas! Det är du som representerar BNÖ och huvudstaden i SM-finalen senare i höst.
Pelle Olsson