IMG_5654

Marina Granlunds känslosamma och vackra historier räckte till en tredjeplats.

Stockholms regionala mästerskap i Berättarslam avgjordes för åttonde gången den 6 april. Åtta berättare stod på startlinjen och 40, förutom de tävlande, satt i publiken på Kafé Klavér. . Det blev en rafflande tillställning. Trångt, gemytligt och underhållande. Rutinerade MC:n Jörgen Bodner, assisterad av Sara Eriksson, ledde tävlingen.

IMG_5689

Segraren Pelle Olsson berättade med precis tajming och stora uttryck.

Efter första omgången hade Pelle Olsson fått den klart högsta poängen, tvåa var fjolårssegraren Johan Theodorsson och trea var Marina Granlund. Dessa tre gick till final. Poängen nollställdes enligt reglerna, bara tiden fick de tävlande med sig. Den här gången blev det jämnare.

IMG_5714

Det blev mycket jämnt.

Pelle fick åter höga poäng, för en historia om en liten pojke som förvandlades till ett bowlingklot. Johan lyckades nästan lika bra med sin allvarliga berättelse om en utarbetad småbarnsmamma. Bara en tiondels poäng skilde till slut, men Johan hade dragit över tiden och fick poängavdrag. Även Marina avslutade starkt med ”Sanningen och Sagan”. Historien blev dock flera minuter för lång och poängen rasade kraftigt.

IMG_5707

Johan Theodorsson, Pelle Olsson och Marina Granlund. Trion som knep pallplatserna.

Pelle blev alltså stockholmsmästare och får representera Berättarnätet Öst i SM-finalen i Landskrona 28 september.

Text: Pelle Olsson

Bild: Johan Theodorsson

Vill du se fler bilder klicka här.