Årets upplaga av Berättarnas torg i Gamla stan är slut. Denna tionde sommar blev den bästa hittills. Alla föreställningar höll hög klass och publiken var för det mesta mycket entusiastisk. Många nya åhörare upptäckte oss tack vare samarbetet med Café Under kastanjen som som kunde erbjuda fika, öl och vin både före och efter programmen. Ett inslag i Radio Stockholm och en artikel i Dagens Nyheter bidrog också till att göra Berättarnas torg mer känt. Vi fanns dessutom ofta med i DN:s kalendarium.

Johan Theodorsson berättar om Kapten Rolla

 

Trots dåligt väder de första dagarna, med relativt få åhörare, blev den sammanlagda publiksiffran 1666 personer. Det är ett överlägset rekord. I genomsnitt 119 personer lyssnade på varje föreställning. Vissa kvällar var det upp till 60 pesoner som stod upp eftersom sittplatserna inte räckte. Ofta satt folk och väntade redan en timme innan vid började. Tack alla berättare, alla som kom till torget och alla som på olika sätt spridit information om vårt evenemang!

Kerstin Thuresson trollbinder publiken på göteborgska

 

 

 

 

Arrangörsgruppen för Berättarnas torg • Pelle Olsson, Kerttu Jokela, Marianne Engström, Bosse Almén och Johan Theodorsson

Foton av Johan Theodorsson förutom mittenbilden av Ulf Anagrius