Vi deltog med flera av våra berättande medlemmar vid denna ord-fest vid Hornstull.

BNÖ på Word-fest

Berättarnätet Öst hade en stor trupp på plats när den första Word-festen arrangerades runt Hornstull 27-29 augusti.
Massor med folk var i rörelse och några av dem kom in på gården vid den f.d. Skofabriken vid Hornsbruksgatan för att lyssna på oss. Det blev en kavalkad av nio berättare som bjöd på varsin historia i solskenet. På lördagen inledde Bosse Almén med sitt familjedrama om husgrisen Huberta. Monica Zak avslutade med den otroliga, men ändå dokumentära, berättelsen om pojken som levde bland strutsar i Sahara. Däremellan framträdde Kerttu Jokela, John Edward, Sara Eriksson, Pelle Olsson, Maria Llerena, Jörgen Bodner och Ronit Körner.
 
Bosse
 
 
Ronit
 

 
Maria Llerena gjorde dessutom en insats som inropade genom att sjunga och trumma ute på gatan.
 
 
 
Under söndagens berättarprogram fick vi klara oss utan henne och Bosse Almén. Istället kompletterades truppen med Eva Graus. På lördagkvällen drog vi nästan fullsatt inne på Liljeholmsbadet när Eva, Maria, Pelle och Monica berättade spökhistoirer vid bassängkanten.
 
Monica
 
 
Det blev riktigt fin stämning med fladdrande ljus i kandelabrar och  en dödskalle på bordet.
 
Eva
 
 
Mystik på Mäster Olofsgården
Den 4 september var det dags för MO-dagen där Mäster Olofsgårdens medlemsföreningar visade upp sig. Berättarnätet Öst representerades av Pelle Olsson, Kerttu Jokela, Sara Eriksson och John Edward som körde två halvtimmes föreställningar. Lite tunt med publik men ändå några nya kontakter – och nya historier. John kunde nämligen berätta om ett mystisk dörr nere i Mäster Olofsgårdens källare som ingen vill tala högt om. Flera generationer av arkeologer och utgrävare har misslyckades att ta reda på vad som döljer sig där bakom. Många av dem har dött under oklara omständigheter efter sina försök.

Vid skrivbordet Pelle Olsson och bakom kameran Kerttu Jokela