Överst Catarina Abelli, tävlingsledare, nedanför finalisterna: Pelle Olsson, Göran Hemberg och John Edward. foto: Sylvia Hild.

Den 10 maj var det dags för Berättarnätet Östs årliga regionala BerättarSlam. Den här gången höll vi till på Mångkulturellt centrum, Fittja. I de trakterna håller en ny och mycket ung berättargeneration på att växa fram, så vi var en brokig blandning med rötter lite varstans i världen: yngre och äldre, kvinnor & män, rutinerade mästare & taggade kids.

Med Sibon Kabir (Finalist och vinnare ifrån Norröpingsslammet) som kalibrator, (DVS provberättare) och ett startfält på 7 st. berättare.

Tre tävlande gick vidare till finalomgången: Pelle Olsson, Göran Hemberg och John Edward. Varpå Pelle Olsson, regerande Nordisk BS-mästare, visade sig återigen kapabel att knipa åt sig förstaplatsen och segerblomkvasten. Grattis Pelle och lycka till på SM – BS i Ljungby i juni!

Arr: Berättarnätet Öst / Mångkulturellt centrum

(Läs gärna Pelle Olssons inlägg här intill, under rubriken Utsagt. Kanske har även du synpunkter på hur tävlandet ska gå till? Är du medlem i BNÖ kan du då skriva in dina synpunkter i vårt forum.)