Det blir en fullspäckad berättarhöst på Stockholms stadsmuseum och Stockholms medeltidsmuseum. På Stadsmuseet är torsdag 9/10 första tillfället med BNÖs duktiga berättare. Andra tillfället blir 27/11.

På Medeltidsmuset blir det en Skuggsidanhelg 22-23/11 då BNÖ självklart är med. Dessutom  berättar BNÖ  ur Olaus Magnus föreställningsvärld den 14/12. Missa inte det!

Nedan följer alla berättarkvällarna.

JohaMarina

Stockholms stadsmuseum

Märkliga historier & underliga figurer i Stockholm

Hösten 2011 startade Marina Granlund och Johan Theodorsson från Berättarnätet Öst berättarkvällar på Stadsmuseet. Nu har det blivit dags att vaska guldkornen från tre års berättande om Stockholm, om mord och kärlek, om människoöden i huvudstaden. De absolut bästa Stockholmshistorierna kan du höra i Källarstugan vid två tillfällen under hösten.

9/10 18.30: Inbjuden berättare – Bosse Almén
27/11 18.30: Inbjuden berättare: Helen Dejke
_________________________________________________________

Medeltidsmuseet

Berättarnätets bästa historier om Stockholms skuggsida
Våren 2014 berättade Marina Granlund och Johan Theodorsson från Berättarnätet Öst läskiga och hisnande berättelser från utställningen Skuggsidan. Under denna Skuggsidanhelg kommer vi berätta de läskigaste och mest roande historierna från Stads- och Medeltidsmuseets utställning Skuggsidan.
22/11 14.00: Inbjuden berättare – Marianne Engström
23/11 14.00: Inbjuden berättare: Pelle Olsson
 31
Otroliga berättelser ur Olaus Magnus föreställningsvärld
1555 publicerades ”Historia om de nordiska folken” av Olaus Magnus. Det är ett monumentalt verk där det senmedeltida Sverige och Norden beskrivs med en enorm berättarglädje, det är etnologi och historia blandat med skrönor och folklore. Scenberättarna Johan Theodorsson och Jörgen Bodner från Berättarnätet Öst presenterar ett intensivt program med korta berättelser ur Olaus Magnus medeltida verk som var  ”ägnadt att roa och underhålla, lämnande säkerligen i läsarens håg en stor förnöjelse”.
14/12 13.00: Berättare – Jörgen Bodner och Johan Theodorsson