H
östen startar med Kafé Klavér    Alf4

Återigen har det blivit höst och dags för att starta upp berättandet i Stockholm. Som vanligt har BNÖ massor att bjuda på och det börjar redan idag med berättarkväll på Kafé Klavér. 19.00 på Rutger Fuchsgatan 5. Är du medlem är du välkommen att berätta. Du anmäler att du vill berätta på plats. Kom i god tid för säkerhets skull. De tolv första som anmäler sig får plats på scenen. Max 10 minuter lång historia. Berättarkvällarna på Kafé Klavér fortgår hela våren och hösten.
Läs mer: http://berattarnat-ost.se/wp-content/uploads/2014/09/Kafé-Klavér-2014.doc

Va, är detta berättande?       JohanJorgen              

Men BNÖ smygstartade berättarhösten med den experimenterande berättarkvällen ”Va, är detta berättande?” som gick av stapeln den 6/9. Det var en fantastisk kväll på ett fullsatt Teater Pero.
Läs mer om den på denna länk: http://berattarnat-ost.se/va-ar-detta-berattande/

Hösten på Stadsmuseet och Medeltidsmuseet

Det blir även en fullspäckad berättarhöst med Marina Granlund och Johan Theodorsson på Stockholms stadsmuseum och Stockholms medeltidsmuseum. På Stadsmuseet är torsdag 9/10 första tillfället med duktiga Bosse Almén som inbjuden berättare. Andra tillfället blir 27/11 och då är berättarvirtuosen Helen Dejke på plats. Bild 2014-04-27 kl. 15.03

På Medeltidsmuset blir det en Skuggsidanhelg 22-23/11 då BNÖ självklart är med. Mästerberättarna Marianne Engström och Pelle Olsson underhåller med Johan och Marina. Till sist berättar BNÖ ur Olaus Magnus föreställningsvärld den 14/12. Missa inte det! Då kommer Jörgen Bodner och Johan att presenterar ett intensivt program med korta berättelser ur Olaus Magnus medeltida verk.

Läs allt här: http://berattarnat-ost.se/hosten-pa-stadsmuseet-och-medeltidsmuseet/

Novemberglödaf chapman

Fyra erfarna kursledare från Berättarnätet Öst, med varsin infallsvinkel i förhållande till berättarkonsten, välkomnar dig till en spännande helgkurs. Det är andra året kursen hålls och det blir föreläsningar, praktiska övningar med konstruktiva råd och tips och en gemensam berättarkväll där alla deltagare får chansen att framträda. Allt detta i en unik miljö där vi ska inspirera varandra till att bli mer underhållande som talare, säkrare att stå på scenen och bättre berättare. Kursen passar såväl nybörjare som erfarna berättare.

Läs allt om kursen här: http://berattarnat-ost.se/novemberglod/

SM i Berättarslam JonasJonas Persson representerar Stockholm i SM i Berättarslam som kommer att arrangeras i Alingsås helgen 4 okt. Vi håller tummarna för Jonas och önskar lycka til                           l.

Läs allt här: http://www.berattarnatet.se/2014/09/mot-sm-i-berattarslam/

Det händer ju självklart mycket mer så håll koll på hemsidan. http://berattarnat-ost.se/

Vi ses.  / Johan Theodorsson, ordförande i Berättarnätet Öst