Det är snart tre år sedan BNÖ firade Världsberättardagen i verkliga livet, då på Världsbiblioteket. I år planerar vi att åter fira på Världsbiblioteket och hoppas det blir möjligt.

Världsberättardagen, World Storytelling Day är en global hyllning till det muntliga berättandet. Dagen firas varje år, på norra halvklotet vid vårdagjämningen, på södra halvklotet vid höstdagjämningen. Människor samlas för att berätta myter, sagor, historier ur livet, sjunga visor, framföra dikter eller berätta egna påhittade historier.

Varje år har sitt eget tema, i år Förlorad och Funnen (Lost and Found) som syftar på vad vi förlorat under åren med pandemin, med förhoppning om att berättelser inspirerar oss att återfå det vi förlorat eller finna något nytt, kanske till och med finna oss själva.

Det finns många berättelser om de här åren som väntar på att bli berättade för andra i vekliga möten eller att spelas in.

Vill du framföra en berättelse på Världsbiblioteket Tegelviksgatan 40, Stockholm söndagen 20 mars 18.00 – 20.00?

Eller spela in en berättelse som vi publicerar på Youtube?

Du som är medlem i Berättarnätet Öst och vill berätta eller spela in, kontakta Karin Hultenheim info@berattarnat-ost.se så får du mer information.

Bilden är Kerstin Reinholdsson på Världsberättardagen 2019